Ruukintilit Oy tilitoimiston yrittäjä Johanna Anttonen

03/18/2020 08:11:32

Syntyjään kajaanilainen Johanna Anttonen on muuttanut Heinolan ja Haapaveden kautta Kouvolaan vuonna 1996. Johannan perheeseen kuuluvat mies ja teini sekä pari kissaa.  Alun perin Johanna on ammatiltaan ompelija ja hän on kouluttautunut myös somistajaksi. Sitä niin sanottua omaa unelma-alaa haeskellessa hän on työskennellyt myös mm. ”kaupan tätinä” ja opettajana. Kirjanpitoon Johanna tutustui jo heti lukion jälkeen, kun hän oli hetken aikaa nuorisojärjestössä töissä. Tuolloin vielä käsin tehty tiliöintityö tuntui ”ihan sairaan kivalta”.

2000-luvun alussa Johanna aloitti opiskelun Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa (nykyisin Xamk). Hän opiskeli tietojenkäsittelyä ja valmistui tradenomiksi vuonna 2006. Koulutukseen kuului jonkin verran kirjanpitoa, joka edelleen tuntui todella mielenkiintoiselta.  Johanna työllistyi kuitenkin web designerina, mutta ajan myötä työ alkoi tuntua puuduttavalta. Kun työpesti Otaniemessä loppui niin Johanna ei enää halunnut hakeutua tietojenkäsittelyalan pariin. Seuraava työpaikka löytyikin taloushallinnon alalta tilitoimistosta. Myöhemmin kyseinen tilitoimisto lopetti toimintansa vuodenvaihteen tienoilla ja iso joukko asiakkaita jäi odottamaan tilinpäätöksiensä valmistumista. Tämä tilanne johti siihen, että Johanna päätti perustaa oman yrityksen nimeltään Tilitoimisto Lilla. Alku oli Johannan sanoin: nopea ja dramaattinen.  Tilitoimisto Lilla toimi vuodesta 2013 Kuusankosken keskustassa kansantalolla. Tilat alkoivat tuntua ahtailta ja esille tuli tarve uudelle tilavammalle toimistolle. Tilitoimistolla etsiskeltiin hiljaisesti uusia toimitiloja noin kahden vuoden ajan, kunnes Kymin Ruukin alueelta löytyivät sopivat tilat. Kymin Ruukkia alueena oli mietitty jo aikaisemminkin. Yrityksen muutto tapahtui vuoden 2019 syyskuussa ja tämän myötä kehkeytyi ajatus tilitoimiston ilmeen ja nimen muutoksesta. Johannan tilitoimiston nimi on nyt Ruukintilit Oy ja hän kertoo tyytyväisenä, että: ”täällä riittää happi ja tilaa on riittävästi”.

Ruukintileillä työskentelee Johannan lisäksi toinenkin henkilö ja asiakkaita heillä on tällä hetkellä noin 80.  Palveluihin kuuluvat peruskirjanpito tilinpäätöksineen ja veroilmoituksineen sekä palkkahallintoon kuuluvat asiat. Lisäksi Ruukintilit palvelee yrityksiä kaikissa asioissa, mitä yrityksen pyörittäminen pitää sisällään. Johanna kertoo, että he eivät halua tehdä kirjanpitoa vain rutiininomaisesti verottajaa varten, vaan haluavat analysoida ja avata kirjanpidon tiedot yrittäjälle tukeakseen heidän toimintaansa.

Klikkaa Ruukintilit Oy:n nettisivuille